Transport of People and Goods
Study all Transport of People and Goods questions for the Spanish DGT theory test.
Reviewed on 9 Oct 2026
29 questions
Read the theory chapter →
- What is the maximum rear overhang permitted for an ordinary load?
- For an indivisible load, up to what percentage of the vehicle's length may it overhang at the rear?
- As a general rule, may the load project laterally beyond the width of the vehicle?
- With which sign must a load that protrudes from the vehicle be marked?
- At night or in poor visibility, a protruding load must additionally be marked with:
- To which of these vehicles do special traffic restrictions apply because of their load?
- Who is responsible for ensuring the load is properly secured and does not exceed weight or size limits?
- Before starting a journey with a load, the driver must:
- What type of signs restrict vehicle access based on the type of load?
Questions people find hardest
Share of answers that were wrong, from learners who have answered each question at least 20 times.
Frequently asked questions
- What is the maximum number of passengers a vehicle may carry?
- The number of seats authorised in the vehicle's documentation The number of passengers must never exceed the number of authorised seats shown in the vehicle's documentation (registration certificate and technical inspection card).
- The total weight of the vehicle, including passengers and luggage, must not exceed:
- The Maximum Authorised Mass (MAM) on the technical card The combined weight of occupants and their luggage must not exceed the Maximum Authorised Mass (MAM) shown in the vehicle's technical inspection card, as it affects stability and braking.
- Is it permitted to carry people in the cargo compartment of a vehicle?
- No, as a general rule it is prohibited; it is allowed only in goods vehicles and under the conditions set by the specific regulations Article 10.1 of the General Traffic Regulations prohibits carrying people anywhere other than the places designed and fitted out for them. Only as an exception may people travel in the load area of goods vehicles, under the conditions set by the specific regulations (Art. 10.2). A short journey, a low speed or sitting on the load does not make it permitted.
- A vehicle carrying both passengers and goods at the same time must have:
- A partition or protection system between cargo and occupants When passengers and cargo are carried together, the vehicle must have a partition or adequate protection system to prevent the load from harming occupants in case of sudden braking or collision.
- Who is required to wear the seat belt in a vehicle fitted with one?
- The driver and all passengers Both the driver and all passengers are required to use the seat belt in all vehicles equipped with one, whether on urban or interurban roads.